Sunday, April 12, 2009

BrandED, hUMbLE, , LePakinG....LaJu & GaRAnG??

walawehhh...termiss satu ari utk update blog ni...
hurmm...let see my title...actually..
ade cite di sebalik semua yg aku taip kt ats tu...
let me story arrr.....

first...branded?
2,3 menjak ni...slalu aku terpukul ngn persoalan ni..
bkn sengaje..tapi hakikat yg berlaku d sekeliling aku ni..
who? how? ok2...camni...
aku ade sorang kwn ni...hurmm..b4 dis, die biasa jep..
siyes..tap smenjak dua menjak ni...lain mcm..
asik dok bermegah je ngn brg2 brandednye...
klu guna duit die bli smua brg tu aku x kesah..
ni harap duit bf die yg prangai cam hantu tu yg wat aku kesah!!
huhuhu..siot jep...WTH!! hahahaha...ok2..da2..kang aku tensi...

second...humble?
smlm aku g mid valley tngok wayang..
aku x keseorangan...amy si kambing terbang, mat n gfnye, cik dayah n apek..
walaweh..kuar ngn adik2 aku ni..best..
b4 dat, time aku tunggu diaorg ni...aku lepak kt kerusi ni..
dtg la sorang auntie ni..die peramah siot!! lepak sblh aku..
n sblh aku, ade sorang gurl lepak sblh aku gak...
nak dijadikan cite, auntie ni peramah..smbg2 la ngn kitaorg..
even x kenal ni..hehehe..auntie ni mmg sporting..
die kaye beb!! n gurl tu pun same...anak loaded lorr!!
humble? auntie ni siap ckp kt kami...biar la humble..
x perlu nk bangga ngn kekayaan sngt..
biar nampak cam org miskin..tap reti hormat org lain..
yg gurl sorang ni..walaweh...betul2 aku respek...
anak loaded, die siap kena boikot ngn kwn2 "setaraf" ngn die
sbb die jenis x kesah bercampur gaul ngn org "bawah2"
how humble they are rite? momoi respek gle ngn diaorg!!

laju & garang 4? hahaha..fast & furious 4 laa...
smlm aku g tngok cite ni la..best gle..aku kasi 5 bintang!!
fuhh...x rugi duit tiket dowhh...siyes masyukk..
klu sesape lum tngok..g la tngok..siyes x rugi beb!

ok2...moral of da overall story ialah...
hey...manusia...nobody's perfect maa...
semua same je...even ko branded, ko kaye or miskin..
x perlu nk dibanggakan..x perlu nak meninggi diri..
biar la miskin atau kaya, tap reti hormat org..
x perlu nak mendabik dada...hey, look at urself laa..
pk2...otak ade, pk...jgn letak kt lutut..hahaha..

~one love, peace & harmony~

No comments:

Post a Comment