Sunday, July 17, 2011

~Bayan Lepas - Bukit Bendera - Sg. Dua - Tasek Gelugor~

Alhamdulillah....

16 Julai 2011 - Syukur...Sorang lagi kawan aku dah selamat mendirikan rumah tangga.....doa aku, semoga kalian berbahagia hingga ke akhir hayat...aminn ;) dan aku hepi sbb Masz dah jadi orang Penang..hahaha...ok, aku sudi jadi cikgu ko utk kelas bahasa Penang masz..hehehe...

Untuk majlis resepsi semalam, thanks to Pn. Sakinah dan Husband ( Sham ) serta Cik Nur Azmira (Mira Kedah) yang nun jauh dr Aloq Staq sbb sudi tumpangkan aku dan antar aku...hehehe....dan thanks juga sbb sudi bawak aku jenjalan ke Bukit Bendera...perghhh...dah lama kot aku tak ke Bukit Bendera tu....thanks a lot guys!! Hahahaha.....tak sangka, dah banyak yang berubah.....kalau dulu naik train lambat nak sampai kat atas, sekarang ni....tak sampai 10minit dah sampai dah....mmg cepat!!

Tiket pun tak la mahal sangat...RM8.00 untuk pelancong tempatan dan RM20 untuk pelancong asing....kalau korang pegi time tak hujan, cuaca cantik tak jerebu....insyaallah korang akan dapat lihat pemandangan Pulau Pinang yang clean & clear...then kalau korang rajin daki ke atas sikit, korang akan rasa lebih sejuk...tapi takla sesejuk kat Cameron Highland or Genting Highland tu...just rasa angin yang dingin...g la try! hehehe...

Semalam time balik, kami sempat singgah makan char kuey teow famous iaitu Char Kuey Teow Sg. Dua....kalau korang nak makan, ada tiga jenis char kuey teow yang ditawarkan iaitu char kuey teow biasa / kecil (udang dlm 3ekor), char kuey teow besar (udang dlm 5-6 ekor dan kuantiti lebih sket) dan char kuey teow special (ada telur mata). Lokasi kedai ni senang sangat...betul2 tepi jalan...kalau korang dtg dr highway menghala ke Utara, korang amek exit nak ke mak mandin / sg.dua (before tol sg.dua) then kalau korang dari Utara nak ke KL lak, lepas je tol sg. dua korang amek exit ke Sg. Dua...kedainya sebelah kiri...alhamdulillah...kenyang...kalau nak tau sedap ke tak, ceterai..ceterai..hehehe..

Ok, dah membebel ni...aku kasi korang usha gambar-gambar lak k~

Maszura & Firdausz

Mira, Kinah, Masz, Firdausz & Me
Kinah, Me & Mira

Bukit Bendera, Penang

Adesh..sorry...hahaha..jauh..kecik ja hampa....

Me & Mira




Weeeee.....so, kalau korang singgah ke Penang, roger2 la aku... ;)

No comments:

Post a Comment